Digidokter - Facebook: een vloek of een zegen?

Op zaterdag 19 oktober 2013 gaat de negende sessie van "Digidokter" door in de Kortrijkse bib. Het thema van deze sessie is "Facebook: een vloek of een zegen?".

Met behulp van Facebook kan je contact houden met je vrienden. In je gebruikersprofiel geef je aan wie je bent en wat jou boeit. Via de "statusbalk" kan je aangeven waar je op dit ogenblik mee bezig bent. Je kan daarnaast ook foto's en video's delen, interessante links doorspelen en evenementen ruchtbaarheid geven. 1 op 2 de Belgen zit níet op Facebook. Sommigen twijfelen en vragen zich af of Facebook wel iets voor hen is. Blijft het niet erg oppervlakkig? Heb ik wel een boodschap aan die onophoudelijke stroom van berichtjes? Bart Vandenbroucke demonstreert je een aantal mogelijkheden en vertelt over zijn persoonlijke ervaringen met Facebook. Niet om jou te overtuigen, maar om een beter inzicht te verschaffen in de werking van Facebook.

"Digidokter" is een initiatief van de Kortrijkse bibliotheek en Vormingplus. Op maandelijkse basis zal de bib dienst doen als "ICT-helpdesk" of computerhulp. Om de vragen een beetje te kanaliseren starten we telkens met een korte uiteenzetting over een bepaald onderwerp. Na deze uiteenzetting staan we klaar om jouw persoonlijke ICT-vragen en -problemen te behandelen, precies zoals dat gebeurt tijdens een vrije consultatie bij de dokter. Neem hiervoor gerust je eigen laptop of tabletcomputer met je mee.

De Digidoktersessies kosten 3 euro en gaan telkens door op de derde zaterdag van de maand, van januari t.e.m. december 2013, van 10u - 12u 30, in de Oranje Zaal van de Kortrijkse bibliotheek.

Vooraf inschrijven is noodzakelijk, via: 056 26 06 00 of www.vormingplusmzw.be. Het volledig programma van Digidokter vind je op: www.kortrijk.be/digidokter. Via de Digidokter Facebook pagina blijf je op de hoogte van interessante weetjes, tips en trucs!

Digidokter: facebook: een vloek of een zegen? | Lesgever: Bart Vandenbroucke | zaterdag 19 oktober 2013 | 10u -12u 30 | €3 | Openbare bibliotheek, Leiestraat 30, Kortrijk | Inschrijvingen: 056 26 06 00 of www.vormingplusmzw.be | Meer info: www.kortrijk.be/digidokter

0 reacties:

Een reactie posten