Gouden Griffel voor Simon van de Geest

De Nederlandse auteur Simon van der Geest (°1978) won de Gouden Griffel 2013 voor zijn jeugdroman: "Spinder". De Gouden Griffel is de jaarlijkse prijs voor het mooiste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek.

De prijs werd tijdens het Kinderboekenbal, de traditionele opening van de Kinderboekenweek in Nederland, aan van der Geest overhandigd. De auteur won twee jaar geleden ook al met "Dissus" (2010). Simon van der Geest debuteerde in 2009 met "Geel gras". Spinder is zijn derde boek, hij schrijft ook gedichten en toneelstukken en geeft theater- en toneelschrijfles aan kinderen en jongeren.

De jury over Spinder:
Ongemeen spannend is Spinder. Na Dissus (2010) heeft Simon van der Geest opnieuw een meesterlijk boek geschreven, passend en overtuigend geïllustreerd door Karst-Janneke Rogaar. Virtuoos geschreven, spannend, beklemmend, psychologisch overtuigend – dit meesterwerk is het allemaal.
Ontdek de boeken van Simon van der Geest in de jeugdcollecties van de Kortrijkse bibliotheek. Raadpleeg hiervoor de online catalogus!

(via: cpnb)

Meer info: www.cpnb.be, www.simonvandergeest.nl

0 reacties:

Een reactie posten