Verwendag 2013: interieurarchitect Filip Deslee beantwoordt je vragen

Op zaterdag 12 oktober is het Verwendag in de Kortrijkse bib. Naast verwennerij kan je op die dag ook met allerlei vragen in de bibliotheek terecht. Zo geeft interieurarchitect Filip Deslee, bekend van het populaire televisieprogramma ‘Huizenjacht' op VT4, niet alleen raad in zijn vele interieurboeken, hij lost ook zelf interieurvraagstukken op met zijn eigen - in 2009 opgerichte - ontwerpbureau.
In de bibliotheek geeft hij je in kleine groepjes wat persoonlijk advies! Wees er snel bij.

Via e-mail kon je je prangende vragen doorsturen naar Filip Deslee. Uit de binnengekomen vragen selecteerde Filip Deslee er één die hij in de week voor de verwendag beantwoordt op onze biblog! 

De vraag: "Er is te weinig licht in mijn leefkamer. Er is slechts één raam met radiator onder. Hoe kan ik meer licht in mijn interieur brengen?"

Filip Deslee:
  • De meest effectieve manier is de raamopening groter maken zodat meer daglicht binnen komt. Je kan het raam tot op de grond maken en de radiator verplaatsen tegen een andere wand.
  • Gebruik lichte kleuren voor het schilderwerk. Bijvoorbeeld witte muren en plafond.
  • Een donkere vloer absorbeert veel licht. Dus kan je bijvoorbeeld een bleek tapijt leggen in de buurt van het raam. Op die manier wordt het natuurlijk daglicht goed weerkaatst in de ruimte.
  • Vermijd dat je gordijnen de ramen belemmeren. Zorg voor een lichte stof zodat het pak gordijn in open toestand niet voor het raamt hangt.
  • Gebruik staanlampen die het licht tegen muur of plafond schijnen. Wanneer die staanlampen dimbaar zijn, maak je een aangenamere sfeer 's avonds.
Nog meer prangende vragen?
Kom dan zeker af op zaterdag 12 oktober van 10u15 tot 12u15 en stel je vragen aan Filip Deslee!

Het volledig programma van de verwendag 2013 vind je hier.

Meer info: www.kortrijk.be/bibliotheekweekfilipdeslee.com

0 reacties:

Een reactie posten