Bib Kortrijk op shortlist 'Beste Bib van Vlaanderen en Brussel'

Dankzij de vele publiekstemmen stoot de bibliotheek van Kortrijk door naar de shortlist van de verkiezing van de "Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel". Samen met 11 andere bibliotheken mogen we verder meedingen naar de titel van Beste Bib.

In de provincie Antwerpen kregen de openbare bibliotheken van Kalmthout en Puurs de meeste stemmen, in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest waren dat Ukkel en Vorst en in Limburg Lommel en Bree. In Oost-Vlaanderen gingen de meeste stemmen naar Herzele en Moerbeke, in Vlaams-Brabant naar Hoeilaart en Beersel en in West-Vlaanderen naar Kortrijk en Tielt. De volledige uitslag van de publieksstemming voor de shortlist kun je hier bekijken.

De komende maanden worden de twaalf bibliotheken bezocht door verschillende "mystery guests" die de kandidaten beoordelen op een twaalftal criteria, onder te verdelen in gebouw en inrichting, aanbod en collectie (papier en digitaal), dienstverlening en klantgerichtheid. Uiteindelijk velt een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van een bekende Vlaming het definitieve oordeel.

De bekendmaking van de winnaar en de uitreiking van de NBD Biblion Award vindt plaats tijdens een feestelijk evenement op vrijdagmiddag 4 april 2014.

Bib Kortrijk wenst iedereen te bedanken voor jullie massale steun. We houden jullie uiteraard verder op de hoogte!

Het bibteam.

0 reacties:

Een reactie posten