Bib tipt: expo Lucky Luke Stripgids Festival Turnhout


Striptekenaar Morris, pseudoniem van de in 1923 in Kortrijk geboren Maurice De Bevere, overleed in 2001. Morris is vooral bekend als tekenaar van Lucky Luke en wordt beschouwd als een van de belangrijkste stripauteurs van zijn generatie én van de Europese strip tout court. In een tentoonstelling graaft het Stripgids Festival Turnhout naar de bronnen van deze meester in het beeldverhaal.

Belangrijk uitgangspunt is het verhaal van de jonge Vlaamse tekenaar die in de jaren voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog gefascineerd raakte door de Amerikaanse mythe van de Far West, met cowboys, outlaws, indianen, sheriffs en pokerspelers. Dat Europa al in de negentiende eeuw in de ban is van de Amerikaanse cultuur ontdek je door doorheen de expo. Het feit dat Lucky Luke een "Vlaamse" zingende cowboy is, is dus geen toeval.

Stripgids realiseert de tentoonstelling in samenwerking met de Warande. Daarbij wordt geput uit de collecties van het MAS, het MoMu en uit privécollecties zoals die van de erven Bobbejaan Schoepen.

Interesse? Stripgids Festival Turnhout loopt van 13 t.e.m. 15 december 2013 in de Warande, Turnhout. Alle info vind je hier.

Meer informatie: FaronetStripgids Festival Turnhout

0 reacties:

Een reactie posten