Bib tipt: studienamiddag 'Maakbaar Vlas'


Het voormalige Vlasmuseum en Fabrieken voor de Toekomst nodigen studenten, produktonwikkelaars, designers en ondernemingen die (willen) werken met bio based grondstoffen van harte uit op de studienamiddag "Maakbaar Vlas".

De steeds groeiende aandacht voor duurzaamheid, ecologie en het lokale productieproces zorgt ervoor dat vlas weer hot is. De vlasindustrie zet de laatste jaren in op innovatie en nieuwe materialen. Het gebruik en het onderzoek van vlas in composieten springt onder andere in het oog. Vlas wordt vandaag niet enkel in textiel gebruikt. Je kijkt raar op? Het gewas vlas kent intussen tal van toepassingen, gaande van de automobiel- tot de bouwsector, de sportwereld en de vliegindustrie. Een vlasvezel beschikt immers over sterke kwaliteiten die je niet voor mogelijkheid houdt en is op veel vlakken de evenknie van de synthetische vezels. Tijdens "Maakbaar Vlas" hoor je interessante bedrijfscases en doe je mee aan boeiende workshops. De karakteristieken van de vlasplant wordt uitvoerig uit de doeken gedaan. Op het einde van de namiddag zijn er netwerkmogelijkheden met specialisten uit de wereld van vlascomposieten.

Geïnteresseerd? De studienamiddag gaat door op 27 november 2013 van 13u30 tem 17u in de Budafabriek – Dam 2a in Kortrijk. De kostprijs van deze namiddag bedraagt €15. Studenten betalen €5. Inschrijven is verplicht. Plaatsen zijn beperkt! Inschrijven kan via vlasmuseum@kortrijk.be of 056 27 74 70. Inschrijven kan nog tot 19 november.

Meer informatie over het programma vind je hier.

0 reacties:

Een reactie posten