Gouden Meeuw 2014: sla je schrijfvleugels uit

Ligt er een meesterlijk manuscript in je lade te sluimeren? Of gaf je een boek uit in eigen beheer, via print on demand of POD-uitgeverij? Dan maak je misschien kans op de "Gouden Meeuw", editie 2014.

De "Gouden Meeuw" is een prijs voor het beste Nederlandstalige boek, uitgegeven in eigen beheer. De editie 2014 is gewijd aan proza (romans en verhalenbundels) en aan non-fictie met literaire kwaliteit (waaronder autobiografieën, geschiedenis, essayistiek en columnbundels). Bij de volgende edities komen poëzie en kinder- en jeugdliteratuur aan bod.

Een vakjury (met uitgever Rudy Vanschoonbeek en schrijfsters Johanna Spaey en Brigitte Raskin) beoordeelt de inzendingen en kiest een laureaat. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de "Schrijfdag van Creatief Schrijven" op 29 maart 2014, dé literaire hoogdag in de Gentse Vooruit, waar uitgevers, redacteurs en zowel gevestigde als beginnende auteurs aanwezig zijn. De winnaar krijgt extra promotiekansen voor zijn boek, persoonlijke coaching en verspreiding van zijn bekroonde werk in diverse onafhankelijke boekhandels. Er zijn ook aanmoedigingsprijzen.

Inschrijven voor de literaire prijs kan hier tot uiterlijk 15 januari 2014. Het wedstrijdreglement kan je hier (pdf) raadplegen.

0 reacties:

Een reactie posten