In de kijker: Expo 'Suskewiet' in de bib


Nog tot 12 december kan je in onze exporuimte de tentoonstelling 'Suskewiet' komen bekijken.
Het 'Suskewiet'-project kwam vorig jaar tot stand dankzij het samenwerkingsverband CO7, Stad Harelbeke en Gemeente Houthulst. Het vinkensportmuseum in Hulste (Harelbeke) werd in 2011 gesloten en de collectie was niet langer toegankelijk. Dus werd beslist om met die collectie een mobiele tentoonstelling te maken waarmee ze de vinkensport toch nog in de kijker konden plaatsen.


Je komt dankzij de expo heel wat te weten over de verschillende soorten vinken en hoe de vinkenier met zijn zangvogel omgaat. Er werden interviews afgenomen, oude foto’s verzameld, een strip gemaakt, vinkeniers werden gefotografeerd en er werd een kortfilm gemaakt met een kwinkslag. Vinkeniers vertellen er anekdotes over hun passie en sport. Je kan ook zelf meespelen met een vinkenzetting. Bovendien is er ook aandacht voor de vinkensportvereniging.

De beste #Susketweet
Samen met Erfgoedcel Kortrijk koppelen we aan de tentoonstelling bovendien een leuke wedstrijd: wie met de meest creatieve #susketweet (een ludieke foto, een toffe volzin of een nuttig weetje) op de proppen komt, maakt kans op een leuk voederhuisje!


Expo 'Suskewiet' | Centrale Bibliotheek Kortrijk | van 15 november tot 12 december 2013 | te bezoeken tijdens de openingsuren van de bib | gratis

0 reacties:

Een reactie posten