Vlaams meisje van 9 is Digital Girl of the Year 2013

Het Vlaamse meisje Lune Victoria van Eewijk (9) werd onlangs uitgeroepen tot "Digital Girl of the Year 2013". Deze Europese prijs, die voor het eerst wordt uitgereikt, beloont meisjes en vrouwen die een verschil maken in de digitale wereld en wil hen aanzetten tot een ICT-studie en -loopbaan. Lune Victoria behaalde haar prijs in de categorie tien jaar of jonger.

De prijs is een initiatief van verschillende organisaties uit de ICT-wereld (informatie- en communicatiesector), waaronder het Europees Centrum voor Vrouwen en Technologie (ECWT).

Lune Victoria van Eewijk ontwikkelt op 9-jarige leeftijd al eigen games en interactieve films, ontwerpt robots en wil later ingenieur worden. "Met negen jaar is zij al een echte digitale visionair en heeft zij al laten zien dat zij meisjes van haar leeftijd enthousiast kan maken voor digitale projecten", luidt het in een persbericht van de Europese Commissie.

Europees Commisaris van Digitale Agenda Neelie Kroes was achteraf blij om te zien dat talentvolle vrouwen en meisjes tot uitzonderlijke dingen toe in staat zijn in betrekking tot de digitale sector. Ze hoopt dan ook dat dit een inspiratiebron mag zijn om vrouwen in de ICT-wereld te betrekken.Een overzicht van alle winnaars en categorieën vind je hier.

Meer info: www.womenandtechnology.eu

0 reacties:

Een reactie posten