Bib Tipt: Groot Dictee Der Nederlandse Taal


Vanavond vindt de 24e editie van 'Het Groot Dictee Der Nederlandse Taal' plaats in de Eerste Kamer der Staten-Generaal in Den Haag. De vertrouwde presentatoren Philip Freriks en Martine Tanghe zijn ook dit jaar van dienst. In de jury zetelen professor dr. Anneke Neijt, Ludo Permentier, Kees van Kooten en Inez Weski (voorzitster).

Het dictee werd deze keer opgesteld door Kees van Kooten. Deze Nederlandse schrijver heeft alvast laten weten dat hij het helemaal anders zal aanpakken dan zijn voorgangers, met veel meer nadruk op taal dan spelling.

Naast de kijkers thuis zijn er ter plaatse zestig deelnemers aan het dictee, 20 Vlamingen en 40 Nederlanders. Daarvan zijn er 30 'prominenten', o.a. tien Bekende Vlamingen: Erik Vlaminck, Ann De Bie, Helmut Lotti, Marc de Bel, Karolien Debecker, Danira Boukhriss, Valérie Courtois, Mieke Van Hecke, Peter van den Eede en Maud Vanhauwaert.

Wie zich nog vlug wil voorbereiden, kan het volledige of gedeeltelijke dictee van vorig jaar nog eens overdoen via http://grootdicteespel.ntr.nl/spel.php?dictee=groot.

http://grootdictee.ntr.nl | woensdag 18.12.2013 vanaf 21.30 u. op Canvas of Nederland 1

0 reacties:

Een reactie posten