Bib tipt: Apps4Kortrijk


De stad Kortrijk organiseert op donderdag 30 januari, vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari het evenement "Apps4Kortrijk" met als thema "Verdubbel de Kortrijkse bevolking tegen 2030".  Bedoeling is om de deelnemende app-bouwers met slimme apps de leefbaarheid van Kortrijk als jonge en aantrekkelijke stad te verhogen.

Voor wie?

Met Apps4kortrijk roept de stad studenten van Hogescholen, jonge IT-bollebozen en innovatieve IT- bedrijfjes op om in te schrijven op deze Open Call. Inschrijven kan vóór 22 januari via het online formulier.

Het ideale team bestaat niet alleen uit technici die innovatieve apps ontwikkelen, maar ook deelnemers met een oog voor gebruiksgemak en design.

Beschikbare data

De open data, beschikbaar via www.kortrijk.be/opendata, zal tegen 20 januari 2014 aangevuld zijn met interessante data-sets voor de kandidaten app-bouwers. De deelnemers kunnen ook met andere databronnen werken zoals de databank www.uitinvlaanderen.be of opencultuurdata.be/datasets

Faciliteiten

Er worden tablets en smartphones ter beschikking gesteld van de ontwikkelaars tijdens de bootcamp.

Prijzen

Alle deelnemende teams krijgen na registratie op www.bizspark.be drie jaar lang gebruiksrecht op de daar beschikbare Microsoft producten. Deelnemers kunnen ook gratis inschrijven op technische opleidingen en verschillende gadgets. De winnaars worden bedacht met mooie prijzen.

Programma

Het volledig programma, inschrijven en meer info kun je vinden op www.kortrijk.be/apps4kortrijk.

Apps4kortrijk is een samenwerking tussen stad Kortrijk, BudaKunstencentrum, Buda AGB, Designregio Kortrijk, iMinds, Howest, Leiedal, Ondernemerscentrum Kortrijk, Vives, Voka/Bryo, en Microsoft Innovation Center.

Meer info: www.kortrijk.be/apps4kortrijk

0 reacties:

Een reactie posten