Cinébib: Animatie


Een bibliotheek is (véél) meer dan alleen boeken en dat bewijzen we met onze deelname aan het project Cinébib. Dankzij de samenwerking met Provincie West-Vlaanderen en Cinema Novo bieden we jullie driemaandelijks telkens een twintigtal kwalitatieve films aan die je terugvindt in de speciale Cinébib display. Deze films kun je - net als alle andere dvd's uit onze collectie trouwens - gratis ontlenen.

Na het succes van de animatiefilms uit de kinder- en jeugdfilmcollectie was het hoog tijd om ook volwassenen de wondere wereld van de tekenfilm te laten ontdekken. Want de tijd dat in animatiefilms enkel pratende insecten of onhandige zoogdieren meespelen is lang voorbij.

Neem nu Princess van Anders Morgenthaler, een snoeiharde film over het ontmantelen van de Deense porno-industrie. Of wat dacht je van Ghost in the Shell, een Japanse cyberpunk anime waarin regisseur Mamoru Oshii sierlijke cyborggevechten afwisselt met de ene na de andere filosofische overpeinzing.

Natuurlijk selecteerden we ook animatiefilms die voor alle leeftijden geschikt zijn, zoals Howl’s Moving Castle van Hayao Miyazaki. Met de fantasierijke verhalen en de overweldigende 2D-landschappen uit Ponyo en Spirited Away vond hij eerder al de weg naar onze collecties.cinébib in onze bib | www.cinebib.be

0 reacties:

Een reactie posten