Indiegames in je bib - januari: 'Aaaa! A reckless disregard for Gravity' en 'Proteus'

In de centrale bib van Kortrijk vind je op de benedenverdieping de "Gameroom". Hier kun je niet alleen gratis zowat 200 videogames op Xbox360, Playstation 3 en Wii ontlenen. Je kunt er ook games spelen op de twee grote tv-schermen en de twee game-pc's.

Om te spelen op de spelconsoles (Xbox360 en Playstion 3) geef je je e-ID of bibliotheekpas af en je krijgt een game controller mee. Elke week kun je er twee nieuwe games ontdekken en spelen met je vriend(inn)en op de ruime gamezetel.

Behalve de reguliere titels kun je tweewekelijks telkens twee indie (onafhankelijk uitgegeven) games ontdekken op de game-pc's in de gameroom. Voor januari zijn dit: "Aaaa! A reckless disregard for Gravity" en "Proteus". Bij de game-pc's vind je telkens een korte uitleg en een handleiding over de game. Uitleg en trailers van beide games vind je hieronder:

Aaaa! A reckless disregard for Gravity:

"Aaaaa! - A Reckless Disregard for Gravity" is een 3D actiegame waarbij je als speler van de top van het hoogste gebouw in Boston (V.S.) naar beneden springt en aan een nekbrekende snelheid naar beneden suist. Je scoort zoveel mogelijk punten door zo lang en zo dicht mogelijk bij objecten te vliegen en dwars doorheen gekleurde glasplaten te vallen. Scoor extra punten door grafitti te spuiten op gebouwen, een vogel te raken en handgebaren te maken naar je fans of je tegenstanders.

De Amerikaanse indie ontwikkelaar Dejobaan Games bracht het spel in 2009 uit op PC (Steam) en in 2012 op tablet (iOS, Android). De ontwikkelaars haalden hun inspiratie uit het zgn. "Base jumping", een extreme vorm van parachutespringen.Proteus:

"Proteus" is een exploratie game waarbij je als speler een eiland, in pixel art stijl, verkent. Het eiland ziet er bij elk spel totaal anders uit en bestaat uit o.a. heuvels, bomen, structuren en dieren. Interacties met de spelwereld zijn beperkt en er zijn geen echte speldoelen. Als speler verken je een muzikale omgeving, waarbij elk dier of plant een eigen muziektoon heeft. De soundtrack van het spel is dynamisch en verandert mee met de bewegingen van de speler.

Proteus werd ontwikkeld door Ed Key en David Kanaga en in 2013 uitgebracht voor PC, Mac, Playstation 3 en Playstation Vita. De ontwikkeling werd gestart in 2008 met als doel een “niet-traditioneel en niet-gewelddadig” game te maken. Proteus won in de cateogorie "Best Audio" tijdens de Indiecade awards in 2011 en was finalist tijdens het Independent Games Festival (IGF) van 2012 in de "Nuovo Award" categorie.


Ontdek en speel "Aaaa! A reckless disregard for Gravity" en "Proteus" in de bib!

0 reacties:

Een reactie posten