Poëziewedstrijd Cobra.be

In aanloop naar de Gedichtendag op 31 januari en de Poëzieweek, organiseert Cobra.be opnieuw haar jaarlijkse poëziewedstrijd. Het thema van Gedichtendag is dit jaar "Verwondering". De opdracht van de poëziewedstrijd is: schrijf een acrostichon of naamdicht met de letters van "Verwondering". In een acrostichon vormen de eerste letters van iedere regel van boven naar beneden gelezen samen een woord, in dit geval het woord "verwondering". De eerste versregel moet dus beginnen met de letter V, de tweede met de letter E, de derde met de letter R, enzovoort. Alle ingezonden gedichten die aan deze voorwaarde voldoen, worden online gezet.

Ambassadeur en enig jurylid van de poëziewedstrijd van dit jaar is auteur/dichter Peter Holvoet-Hanssen. In bovenstaand filmpje geeft hij alvast de nodige uitleg en inspiratie mee aan iedereen die wil meedingen met de wedstrijd.

Tot woensdag 29 januari om 12u 's middags kan je een acrostichon inzenden en kan elke Cobra-bezoeker stemmen op zijn of haar favoriete gedichten. Stemmen doe je door te klikken op de "Vind ik leuk-knop" van Facebook op de pagina van je favoriet. Uit de top tien van gedichten met de meeste stemmen kiest Peter Holvoet-Hanssen de winnaar. De winnaar word op donderdag 30 januari, Gedichtendag, bekendgemaakt tijdens het programma De Ochtend op Radio1 en op Cobra.be.

De winnaar krijgt een pakket van vijf duo-tickets voor culturele evenementen in het voorjaar. Daarbij onder meer de theatervoorstelling ‘De Verwondering’ van het Toneelhuis in Antwerpen en de literaire avond met Jules Deelder en Tom Lanoye voor de dertigste verjaardag van Behoud De Begeerte. Iedereen die de top tien haalt, krijgt het jaarlijkse poëziegeschenk cadeau. Dit jaar is dat de gedichtenbundel ‘Buiten beeld’ van K. Schippers.

0 reacties:

Een reactie posten