Poëzieweek 2014 in Kortrijk

Poëzie lijkt zich soms in de marge van de kunsten te bevinden, het kleine broertje van de literatuur, de verstekeling van de letteren. Maar één keer in het jaar worden de straten met poëzie versierd, wordt de radio bezet door de stemmen van de poëzie en ligt tussen de waar van de slager een vers gedicht.
Net zoals vorig jaar is de gedichtendag, op donderdag 30 januari 2014, de start van een heuse poëzieweek die officieel tot woensdag 5 februari loopt. Ook in Kortrijk gaat dit initiatief niet onopgemerkt voorbij. Meer nog, samen met verschillende Kortrijkse partners werkten we een weekprogramma uit die verder uitdijt in februari en maart.

Het programma staat bol van interessante voordrachten op unieke locaties, spitsvondige acties en leuke workshops voor kinderen. Op www.kortrijk.be/poezieweek zetten we alle activiteiten op een rijtje en stellen we het volledige programma van alle samenwerkende partners uitgebreid voor.

Programma Poëzieweek 2014

www.kortrijk.be/poezieweek, bibliotheek@kortrijk.be,  056 27 75 00

De poëzieweek is een samenwerking van Oxfam Bookshop, Boekhanel Theoria, VormingPlus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen, deDingen, Schouwburg Kortrijk, Willemsfonds Kortrijk en Openbare Bibliotheek Kortrijk

0 reacties:

Een reactie posten