Poëzieweek in Kortrijk: programma vrijdag 31 januari 2014

Poëzie lijkt zich soms in de marge van de kunsten te bevinden, het kleine broertje van de literatuur, de verstekeling van de letteren. Maar één keer in het jaar worden de straten met poëzie versierd, wordt de radio bezet door de stemmen van de poëzie en ligt tussen de waar van de slager een vers gedicht.

De Kortrijkse poëzieweek loopt officieel tot en met woensdag 5 februari maar dijt verder uit tot in maart. Verschillende Kortrijkse partners werkten samen een mooie programma uit vol interessante voordrachten op unieke locaties, spitsvondige acties en leuke workshops voor kinderen.

Vandaag staat deze activiteit op het programma:

Bekende Kortrijkzanen dragen voor

Verschillende partners zorgen voor een gratis en laagdrempelig poëziegebeuren. Op een unieke locatie geven we de poëzie het eerste en laatste woord. Daarvoor nodigen we een schare Kortrijkse figuren uit, actief in de culturele, politieke en sportwereld. We vragen hen om in hun poëziearchief te duiken en hun geliefkoosde poëzie te delen.

Vandaag komen deze Bekende Kortrijkzanen voordagen: Stefaan De Clerck (politicus), Thomas Jacques (blogger/journalist Quindo), Joris en Sarah Denoo (dichter/schrijfster) en Jozef Allijns (voorzitter KVK).

De koffie wordt je aangeboden door de Oxfam wereldwinkel.

Stadion KV Kortrijk, Moorseelsestraat 111, 8500 Kortrijk | 12 u. - 13 u. | gratis | inschrijven is aangewezen via www.vormingplusmzw.be of 056 26 06 00

www.kortrijk.be/poezieweek | bibliotheek@kortrijk.be | 056 27 75 00

0 reacties:

Een reactie posten