Prijs Letterkunde 2013 voor Bart Moeyaert, Gerda Dendooven en Sabine Clement

De Prijs Letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen 2013, dit jaar bestemd voor het genre Jeugd- en Kinderboek, gaat naar de Brugse jeugdauteur Bart Moeyaert en de Kortrijkse illustratoren Gerda Dendooven en Sabien Clement. Voor deze editie werden in totaal 104 werken ingediend: 74 gepubliceerde en 30 ongepubliceerde bundels.

De drie winnaars kregen een prijs ter waarde van 2.500 euro: Bart Moeyaert voor "De melkweg" en "Het paradijs", Sabien Clement voor "Mijn oma is van peperkoek" en "Restauratie van een droom"en aan Gerda Dendooven voor "Takkenkind", "Toen de duisternis viel heb ik ze opgeraapt" en "Hoe het varken aan zijn krulstaart kwam".

Daarnaast werden er vijf premies toegekend  van 1000 euro: aan Frank Adam voor "Als de bomen straks gaan rijden", aan Pieter Gaudesaboos voor "Mijn allermooiste speelgoedwoordenboek", aan (wijlen) Jan Simoen voor "De nacht van 2 april", aan Klaas Verplancke voor "Appelmoes" en een gedeelde premie aan Sabien Clement en Pieter Gaudesaboos voor "Eksternacht".

0 reacties:

Een reactie posten