Het Penhuis 2014: Jean Paul Van Bendegem

Het Penhuis ontvangt op zondag 16 februari 2014 Jean Paul Van Bendegem met als gastheer van dienst Philippe Lepers.

Jean-Paul Van Bendegem is wiskundige, filosoof en als hoogleraar logica en wetenschapsfilosofie verbonden aan de VUB. Hij was decaan van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte aan de VUB van 2005 tot en met 2009 en is nog steeds deeltijds gastprofessor aan de Universiteit Gent. Hij noemt zichzelf een spiritueel atheïst. Hij is protestants opgevoed en een vooraanstaand lid van de Belgische Vrijmetselaarsloge. Jean Paul Van Bendegem schreef o.m. Tot in der eindigheid (over de relatie tussen wetenschap en religie) en Over wat ik nog wil schrijven. Het feit dat hij wiskunde en logica heeft gestudeerd, beïnvloedt zijn denken heel sterk. Recent publiceerde hij De vrolijke atheïst. Het is geen academisch streng opgebouwd betoog maar een hoogst persoonlijk boek met een vrolijke inhoud en een vrolijke vorm.

Gastheer Philippe Lepers is doctor in de wijsbegeerte. Hij promoveerde aan de Radboud Universiteit Leiden. Hij publiceerde boeken en stukken, vooral over Baudrillard, Nietzsche, Borges en zingevingproblematiek. In 2009 verscheen zijn opmerkelijke boek Baudrillard, leven na de orgie. Recent verscheen van zijn hand Godzijdank. Reflecties over het voortbestaan van God in de taal van alledag.

Het Penhuis: Jean Paul Van Bendegem| 16.02.2014 van 10.30 u. tot 12.15 u. | Oranjerie van het broelmuseum, Broelkaai 6, Kortrijk | 7 euro (drankje inbegrepen) | reserveren via 'Uit in Kortrijk' is aan te raden, 056 23 98 55

http://hetpenhuis.blogspot.com| www.kortrijk.be/bibliotheek/hetpenhuis | www.jeanpaulvanbendegem.be
cc Bernadette Mergaerts

0 reacties:

Een reactie posten