Indiegames in je bib - februari: 'Race the Sun' en 'Megaman Unlimited'!

In de centrale bib van Kortrijk vind je op de benedenverdieping de "Gameroom". Hier kun je niet alleen gratis zowat 200 videogames op Xbox360, Playstation 3 en Wii ontlenen. Je kunt er ook games spelen op de twee grote tv-schermen en de twee game-pc's.

Om te spelen op de spelconsoles (Xbox360 en Playstion 3) geef je je e-ID of bibliotheekpas af en je krijgt een game controller mee. Elke week kun je er twee nieuwe games ontdekken en spelen met je vriend(inn)en op de ruime gamezetel.

Behalve de reguliere titels kun je tweewekelijks telkens twee indie (onafhankelijk uitgegeven) games ontdekken op de game-pc's in de gameroom. Voor februari zijn dit: "Race the Sun" en "Megaman Unlimited". Bij de game-pc's vind je telkens een korte uitleg en een handleiding over de game. Uitleg en trailers van beide games vind je hieronder:

Race The Sun

Race The Sun is een actie- en racegame waarbij het de bedoeling is om als zonnevoertuig zo snel mogelijk de zon te bereiken. Race aan een ongelofelijke snelheid door een steeds veranderend landschap, ontwijk obstakels, gebruik power-ups, personaliseer je schip of creëer zelf een wereld van obstakels. Zorg ervoor dat je noch vertraagt, noch neerstort. Blijf in het licht en misschien vind je wel de weg naar de ultramoeilijke eindzone: "Apocalyps".

Race The Sun werd ontwikkeld en uitgegeven in december 2013 door de indie ontwikkelaar Flippfly LLC, dat bestaat uit de broers San Filippo. De game kun je spelen op PC (Windows, Linux) en Mac (OSX).


Mega Man Unlimited

Mega Man Unlimited is een door fans gemaakte actie en platform game gebaseerd op de bekende Megaman game reeks van de Japanse uitgever Capcom. De game is vooral een eerbetoon  aan de vroege 8-bit versies die vanaf 1987 verschenen.

In deze nieuwe versie moet je als speler tien (en twee verborgen!) levels overwinnen. Ontwijk in elk level de vijanden en obstakels om je weg naar de Robot Master te vinden. Deze robots werden door Dr. Albert W. Wily gemaakt. Zijn doel? De wereld veroveren.

Elke Robot Master heeft een uniek wapen die nodig hebt in het verder verloop van het spel. Vind de zwakke plek van deze Robot masters en bemachtig hun wapen. Misschien red jij wel de wereld?

Mega Man Unlimited werd in 2013 ontwikkeld en gepubliceerd op PC (Windows) door o.a. Philippe Poulin, Jean-Simon Brochu, Gabriel Leblanc, Kevin Phetsomphou en Yan Thouin.


0 reacties:

Een reactie posten