Poëzieweek in Kortrijk: programma zaterdag 1 februari 2014

Poëzie lijkt zich soms in de marge van de kunsten te bevinden, het kleine broertje van de literatuur, de verstekeling van de letteren. Maar één keer in het jaar worden de straten met poëzie versierd, wordt de radio bezet door de stemmen van de poëzie en ligt tussen de waar van de slager een vers gedicht.

De Kortrijkse poëzieweek loopt officieel tot en met woensdag 5 februari maar dijt verder uit tot in maart. Verschillende Kortrijkse partners werkten samen een mooie programma uit vol interessante voordrachten op unieke locaties, spitsvondige acties en leuke workshops voor kinderen.

Vandaag staat deze activiteit op het programma:

Cyriel: dwalen rond onze heimelijke helix

Pol Vermeersch, huisarts, hofnar en woordkunstenaar (schrijfnaam Cyriel) brengt zijn monoloog Dwalen rond onze heimelijke helix. Deze poëtische namiddag wordt doorklankt met fonkelende ballades, gebracht door Peter's Joke.

Nog één keer, nog één keer, een keer zal ik spelenderwijs schoppen op de dikke kont van de vadsige taal. Wie weet, tuimelt ze weer wat dichter bij de catacomben van haar oerkreet. De zondagse taal der scharrelhennen wil ik horen.

"De taal die wacht op de wind van de ziel", naar F. Pessoa

Oxfam Bookshop, Budastraat 21, 8500 Kortrijk | 16 u. - 17.15 u. | gratis

www.kortrijk.be/poezieweek | bibliotheek@kortrijk.be | 056 27 75 00

0 reacties:

Een reactie posten