Poëzieweek in Kortrijk: programma vrijdag 14 februari 2014: filmvoorstelling 'Bruges-la-morte'

Poëzie lijkt zich soms in de marge van de kunsten te bevinden, het kleine broertje van de literatuur, de verstekeling van de letteren. Maar één keer in het jaar worden de straten met poëzie versierd, wordt de radio bezet door de stemmen van de poëzie en ligt tussen de waar van de slager een vers gedicht.

De Kortrijkse poëzieweek liep officieel tot en met woensdag 5 februari maar dijt eigenlijk gewoon verder uit tot in maart. Verschillende Kortrijkse partners werkten samen een mooie programma uit vol interessante voordrachten op unieke locaties, spitsvondige acties en leuke workshops voor kinderen.

Vandaag staat deze activiteit op het programma:

Filmvertoning 'Bruges-la-morte'

Bruges-la-morte
is een poëziefilm gebaseerd op Georges Rodenbachs meesterwerk uit de Vlaamse literatuur. Aan de hand van audiovisuele opnames in het nachtelijke Brugge wordt het poëtisch oeuvre op symbolistische wijze geëvoceerd. Op zijn nachtelijke dooltochten wordt Hugues Viane, hoofdpersonage uit Bruges-la-morte, geconfronteerd met een visioen dat hem herinnert aan een vervlogen verleden. Geplaagd door droombeelden en bevreemdende herinneringen kent zijn verhaal uiteindelijk een dramatische en onverwachte uitkomst.

Deze poëziefilm is na Hors Monde over Maurice Maeterlinck, het tweede deel van een trilogie over vergeten Vlaamse symbolisten door Kevin D’heedene.
Michaël Vandebril, directeur van Antwerpen Boekenstad, verzorgt de inleiding. Hij debuteerde met de tweetalige bundel Het vertrek van Maeterlinck.


De filmvertoning is met medewerking van vzw Samo Provo, ArgentaProvincie West-Vlaanderen en Het Penhuis.

Budascoop, Kapucijnenstraat 10, 8500 Kortrijk | 20 u. | € 7 | info en tickets via 056 27 75 00, bibliotheek@kortrijk.be of persoonlijk aan de onthaalbalie van de centrale bibliotheek, Leiestraat 30, 8500 Kortrijk

www.kortrijk.be/poezieweek

0 reacties:

Een reactie posten