Poëzieweek in Kortrijk: programma donderdag 27 februari 2014

Poëzie lijkt zich soms in de marge van de kunsten te bevinden, het kleine broertje van de literatuur, de verstekeling van de letteren. Maar één keer in het jaar worden de straten met poëzie versierd, wordt de radio bezet door de stemmen van de poëzie en ligt tussen de waar van de slager een vers gedicht.

De Kortrijkse poëzieweek liep officieel tot en met woensdag 5 februari maar dijt eigenlijk gewoon verder uit tot in maart. Verschillende Kortrijkse partners werkten samen een mooie programma uit vol interessante voordrachten op unieke locaties, spitsvondige acties en leuke workshops voor kinderen.

Vandaag staat deze activiteit op het programma:

Elvis Peeters
1982, Peeters staat met zijn Nederlandstalige punkgroep Aroma di Amore in de finale van de Rock Rally. Winnen deden ze niet maar Aroma di Amore groeide snel uit tot een van de betere groepen van het land.
Sinds begin jaren negentig legt Elvis Peeters zich voornamelijk toe op het schrijven van theaterstukken, hoorspelen, verhalen en romans. het werd de start van een duurzame literaire samenwerking met co-auteur Nicole Van Bael.
Proza, lyriek en toneel, bij Elvis Peeters gaan ze haast naadloos in elkaar over binnen een enkele schriftuur.

Theoria Boekhandel, Onze-Lieve-Vrouwestraat 22, 8500 Kortrijk | 19.30 u. | gratis

www.kortrijk.be/poezieweek | bibliotheek@kortrijk.be | 056 27 75 00

0 reacties:

Een reactie posten