Poëzieweek in Kortrijk: programma donderdag 6 februari 2014

Poëzie lijkt zich soms in de marge van de kunsten te bevinden, het kleine broertje van de literatuur, de verstekeling van de letteren. Maar één keer in het jaar worden de straten met poëzie versierd, wordt de radio bezet door de stemmen van de poëzie en ligt tussen de waar van de slager een vers gedicht.

De Kortrijkse poëzieweek liep officieel tot en met woensdag 5 februari maar dijt eigenlijk gewoon verder uit tot in maart. Verschillende Kortrijkse partners werkten samen een mooie programma uit vol interessante voordrachten op unieke locaties, spitsvondige acties en leuke workshops voor kinderen.

Vandaag staat deze activiteiten op het programma:

Lies Van Gasse & Annemarie Estor

Voor Annemarie Estor en Lies van Gasse betekent schrijverschap vandaag niet zomaar het opnemen van pen en papier en doen wat men al eeuwen doet: manuscripten naar uitgevers sturen en hopen dat het afgeleverde werk in druk gaat. Het boek Hauser bevat niet alleen tekst van beide dichteressen maar ook tekeningen en zelfs links naar filmpjes. Zelf noemen ze hun creatie een 'multimediaal woordbeeldproject' waarvoor ze inspiratie vonden bij het verhaal van Kaspar Hauser.

Theoria Boekhandel, Onze-Lieve-Vrouwestraat 22, 8500 Kortrijk | 19.30 u. | gratis

Bekende Kortrijkzanen dragen voor

Verschillende partners zorgen voor een gratis en laagdrempelig poëziegebeuren. Op een unieke locatie geven we de poëzie het eerste en laatste woord. Daarvoor nodigen we een schare Kortrijkse figuren uit, actief in de culturele, politieke en sportwereld. We vragen hen om in hun poëziearchief te duiken en hun geliefkoosde poëzie te delen.

Vandaag komen deze Bekende Kortrijkzanen voordagen: Koen Byttebier (politicus), Jos Verbist (acteur, artistiek en zakelijk leider Theater Antigone), Franky Devos (coördinator Buda Kunstencentrum), Gie Devos (dichter, programmator Het Penhuis), Peter Decroubele (radiojournalist VRT), Joost Fonteyne (directeur Festival van Vlaanderen Kortrijk) en Peter Deprez (ondernemer Viva Sara Kaffée).

De koffie wordt je aangeboden door de Oxfam wereldwinkel.


Kapel Sint-Vincentius, Groeningestraat 1, 8500 Kortrijk | 12 u. - 13 u. | gratis |  inschrijven is aangewezen via www.vormingplusmzw.be of 056 26 06 00

www.kortrijk.be/poezieweek | bibliotheek@kortrijk.be | 056 27 75 00

0 reacties:

Een reactie posten