Poëzieweek in Kortrijk: programma vrijdag 7 februari 2014

Poëzie lijkt zich soms in de marge van de kunsten te bevinden, het kleine broertje van de literatuur, de verstekeling van de letteren. Maar één keer in het jaar worden de straten met poëzie versierd, wordt de radio bezet door de stemmen van de poëzie en ligt tussen de waar van de slager een vers gedicht.

De Kortrijkse poëzieweek liep officieel tot en met woensdag 5 februari maar dijt eigenlijk gewoon verder uit tot in maart. Verschillende Kortrijkse partners werkten samen een mooie programma uit vol interessante voordrachten op unieke locaties, spitsvondige acties en leuke workshops voor kinderen.

Vandaag staat deze activiteit op het programma:

Maarten Inghels
Schrijver van vijf boeken en coördinator van De eenzame uitvaart in Antwerpen, een project waarbij dichters gedichten schrijven voor mensen die eenzaam worden begraven, zonder familie of vrienden. Al vijf jaar schrijven dichters voor eenzaam gestorvenen in Antwerpen een persoonlijk gedicht en dragen dat voor op de uitvaart. Het is een laatste saluut aan mensen die zonder aanwezigheid van familie of vrienden worden begraven of uitgestrooid.

Twaalf minuten hebben de vijf dragers van de begrafenisonderneming en de dichter nodig om de anonieme dode naar zijn laatste rustplaats te brengen. Er is enkel nog het kleine ritueel: de kist op schragen, de bloemen en het gedicht.

Theoria Boekhandel, Onze-Lieve-Vrouwestraat 22, 8500 Kortrijk | 19.30 u. | gratis

www.kortrijk.be/poezieweek | bibliotheek@kortrijk.be | 056 27 75 00

0 reacties:

Een reactie posten