Woutertje Pieterse Prijs 2014 voor Marjolijn Hof

Vorige week werd in Amsterdam voor de 27e keer de Woutertje Pieterse Prijs uitgereikt. De Nederlandse schrijfster Marjolijn Hof won de prijs voor haar boek De regels van drie. Zij ontving een geldbedrag van 15000 EUR en een mooie oorkonde.

Het boek is een krachtig pleidooi tegen de betutteling, van kinderen en van ouderen. Ook dat overtuigde ons: de auteur romantiseert de relatie tussen jong en oud niet, maar schetst een authentiek portret van een jongen en een oude man die ondanks vele verschillen uitgroeien tot zielsverwanten met eenzelfde doel. Het pleidooi tegen de betutteling vertaalt zich ook naar de manier waarop de auteur haar verhaal aan de lezer presenteert: op een subtiele manier die veel ruimte laat voor de eigen invulling en verbeelding van de lezer.
Uit het juryrapport

De Woutertje Pieterse Prijs dankt z'n naam aan het gelijknamige boek van Multatuli. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een kinder- of jeugdboek van bijzondere kwaliteit, zowel naar taal en inhoud als vormgeving en illustraties. De Stichting Woutertje Pieterse Prijs wil hiermee de kwaliteit van de Nederlandstalige kinderliteratuur bevorderen.

www.woutertjepieterseprijs.nl | www.marjolijnhof.nl

0 reacties:

Een reactie posten