Het Penhuis 2014: Ann De Craemer & Roderik Six

Het Penhuis ontvangt op zondag 27 april 2014 jonge gasten Ann De Craemer en Roderik Six met als gastheer van dienst Carlos Alleene.

Ann De Craemer (°1981) is van opleiding germaniste en master in American Studies. Als schrijfster laat ze zich opmerken in 2010 met haar literair-journalistieke reisverhaal Duizend-en-één-dromen. Een reis langs de Trans-Iraanse Spoorlijn, een boek dat genomineerd werd voor de VPRO Bob den Uyl Prijs voor het beste literaire reisboek. In 2011 verschijnt haar debuutroman Vurige tong, een flamboyante afrekening met haar katholieke jeugd in West-Vlaanderen waar ze De Bronzen Uil Publieksprijs mee wint. Haar liefde - haat – verhouding met de streek waar ze opgroeide en naar terugkeerde, speelt ook een rol in haar nieuwste roman De seingever. De Craemer vertelt hierin het levensverhaal van een echte seingever, een man die het verkeer in goede banen leidt tijdens wielerkoersen.

Roderik Six (° 1979) is schrijver en literair recensent bij Cutting Edge en Focus Knack. Hij publiceerde in Poëziekrant en in De Brakke Hond, waarvan hij tot de kernredactie behoort. Voor zijn debuutroman Vloed (2012) ontving Six de Prijs Letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen en mocht hij de Bronzen Uil in ontvangst nemen. Het is een post- apocalyptisch verhaal over vier jongeren die in een studentenhuis onderduiken voor de zondvloed en zich in seks, drank en drugs storten, terwijl buiten de wereld vergaat.

Gastheer Carlos Alleene (°1951) was jarenlang als literair criticus en mediajournalist aan de slag. Hij publiceerde bijdragen in Elseviers – Magazine, Teek en andere tijdschriften. Hij leidde jarenlang de culturele rubriek van het prestigieuze magazine Spectator. Hij is ook de auteur van het boek ‘Schrijvers zijn ook maar mensen’ en de monumentale Raveelbiografie Een verschrikkelijk mooi leven. Carlos Alleene is vaste gast in De Droge Coo te Oostende waar hij in samenwerking met Vrijstaat O. het literaire luik ‘Alleene’ bij Corman presenteert. Zijn meest recente publicatie, Zulma voor alles zichzelf, is een kunstboek en hommage aan de overleden vrouw van de intussen ook overleden kunstenaar Roger Raveel.

Het Penhuis: Ann De Craemer en Roderik Six | 27.04.2014 van 10.30 u. tot 12.15 u. | Oranjerie van het broelmuseum, Broelkaai 6, Kortrijk | 7 euro (drankje inbegrepen) | reserveren via 'Uit in Kortrijk' is aan te raden, 056 23 98 55

http://hetpenhuis.blogspot.com| www.kortrijk.be/bibliotheek/hetpenhuis | www.facebook.com/roderik.six | http://anndecraemer.be
cc Koen Broos

0 reacties:

Een reactie posten