Indiegames in de bib - mei: 'Braid' en 'Beatbuddy Tale of the Guardians'

In de centrale bib van Kortrijk vind je op de benedenverdieping de "Gameroom". Hier kun je niet alleen gratis zowat 200 videogames op Xbox360, Playstation 3 en Wii ontlenen. Je kunt er ook games spelen op de twee grote tv-schermen en de twee game-pc's.

Behalve de reguliere titels kun je ook maandelijks twee indie (onafhankelijk uitgegeven) games ontdekken op de game-pc's in de gameroom. Voor mei zijn dit "Braid" en "Beatbuddy: Tale of the Guardians". Bij de game-pc's vind je telkens een korte uitleg en een handleiding over de game. Uitleg en trailers van beide games vind je hieronder:

BraidBraid
is een platform- en puzzelgame waarbij je speelt met Tim die een prinses probeert te redden van een monster. Doorheen het spel ontdek je echter een ingewikkelder verhaal waarbij steeds duidelijker wordt waarom Tim dit avontuur beleeft. De Amerikaanse ontwikkelaar van het spel, Jonathan Blow, ontwikkelde het spel namelijk als een soort kritiek op de clichés die je tegenkomt in veel games, o.a. "held redt (hulpeloos) meisje".

In Braid loop, spring en klim je doorheen de verschillende levels en los je puzzels op. Om je vijanden te verslaan kun je op hen springen net als een traditioneel platformspel. Een belangrijk element in de game is de mogelijkheid om, ongelimiteerd, de tijd terug te draaien, zelfs wanneer je sterft. De game is onderverdeeld in zes werelden die je één voor één doorloopt. Elk van de werelden kun je via Tim’s huis binnentreden en opnieuw spelen.

Braid werd, na drie jaar ontwikkeling, in 2008 uitgebracht op Xbox 360 en in 2009 op PC, Mac en Playstation 3. Jonathan Blow was, met zijn game, een van de indie ontwikkelaars die aan bod kwamen in de bekroonde documentaire Indiegame : the Movie.

Beatbuddy: Tale of the GuardiansBeatbuddy: Tale of the Guardians
is een handgetekend actiespel waarbij beats, tonen en muziek een grote rol spelen. Je speelt met Beatbuddy een mysterieus wezen dat wakker wordt en een avontuur begint om zijn geliefde land Symphonia te redden van de legers van Prince Maestro. Als Beatbuddy beweeg en maak je gebruik van de levende omgeving op een uniek, interactieve soundtrack van artiesten zoals Austin Wintory, Sabrepulse en Parov Stelar.

Beatbuddy werd ontwikkeld door de Duitste studio Threaks en in 2013 gepubliceerd op PC (Steam, Linux) en Mac.

0 reacties:

Een reactie posten