Bib Tipt: Zomerse boekendates

© https://www.flickr.com/photos/renaud-camus | Renaud Camus

De zomermaanden zijn het ideale moment om eindelijk eens dat ene boek te lezen dat al maanden stof ligt te vergaren. Of misschien heb je wel Thomas Manns Dood in Venetië gelezen en wil je wel het Grand Hotel des Bains aan het Lido zien? Parijs of Barcelona verkennen aan de hand van Dan Brown of Zafón? Of ben je gewoon op zoek naar de ideale zwembadllectuur?
Wel, misschien buitelen al deze ideeën wel in je hoofd maar weet je eigenlijk niet goed waar te beginnen.

Daarom organiseren we deze zomer twee boekendates. Tijdens zo'n afspraakje ga je een aantal keer in gesprek met een onbekende die dezelfde ideeën, verwachtingen of voornemens heeft. Je brengt zelf een aantal (in jouw ogen) ideale vakantieboeken mee: boeken die je al eens (of meerdere keren) gelezen hebt of waar (vakantie)herinneringen aan verbonden zijn. Samen met je tafelgenoot stel je dan, met koffie en koekjes bij de hand, een lijstje op van boeken die zo de koffer in kunnen. Oxfam Bookshop in Kortrijk biedt voldoende mogelijkheid om je boekenvoorraad aan te vullen. Eventueel ruil je een boek voor een ander, vertrouw je jouw exemplaar tijdelijk toe aan iemand anders of leen je een titel uit de bib.

De eerste boekendate is gepland op zaterdagvoormiddag 5 juli. Ben je benieuwd om te weten hoe de vakanties van de anderen zijn verlopen, welke boeken er werden gelezen of welke er opnieuw zijn blijven liggen? Dan ben je op dinsdagavond 26 augustus opnieuw welkom. Ook wie de eerste boekendate miste, kan gewoon langskomen voor een gezellige babbel over literatuur.


Zomerse boekendates | 5 juli 2014 van 10 tot 12.30 u. | 26 augustus 2014 van 19.30 tot 22 u. | gratis | vooraf inschrijven via http://tiny.cc/boekendate

organisatie i.s.m. Oxfam Bookshop


foto Renaud Camus

0 reacties:

Een reactie posten