Indiegames in de bib - juni: 'Canabalt' en 'Giana Sisters: Twisted Dreams'


In de centrale bib van Kortrijk vind je op de benedenverdieping de "Gameroom". Hier kun je niet alleen gratis zowat 200 videogames op Xbox360, Playstation 3 en Wii ontlenen. Je kunt er ook games spelen op de twee grote tv-schermen en de twee game-pc's.

Behalve de reguliere titels kun je ook maandelijks twee indie (onafhankelijk uitgegeven) games ontdekken op de game-pc's in de gameroom. Voor mei zijn dit "Canabalt" en "Giana Sisters: Twisted Dreams". Bij de game-pc's vind je telkens een korte uitleg en een handleiding over de game. Uitleg en trailers van beide games vind je hieronder:

CanabaltCanabalt is een zgn. "endless runner" ("eindeloos rennend") platformgame waarbij je als speler met een anonieme man speelt die wegvlucht van een onbekende bedreiging. Het spel begint wanneer je als speler uit het raam van een kantoorgebouw springt op het dak van een andere gebouw. Je personnage loopt vervolgens automatisch en steeds sneller. De enige vorm van controle die je hebt is je springknop waarmee je ofwel van het ene gebouw naar het andere ofwel over obstakels springt. Mis je een sprong tussen gebouwen dan val je je dood tegemoet, bots je tegen een obstakel dan gaat je snelheid naar beneden.

In tegenstelling tot vele andere platformgames die vooraf ontworpen stages en levels aanbieden, is het landschap van Canabalt telkens opnieuw vernieuwd en uniek bij het opstarten. Het doel van de game is om de hoogste score te behalen, berekend in het totaal aantal meters dat je succesvol aflegt.

Canabalt werd in 2009 ontwikkeld door Adam "Atomic" Saltsman en is speelbaar op tablets (iOS en Android), Flash websites, Commodore 64, Sony PSP en Ouya.

Giana Sisters: Twisted Dreams


Giana Sisters: Twisted Dreams is een platformgame met als hoofdrolspelers de zusje Giana en Maria, samen de “Giana Sisters”. Maria wordt ontvoerd naar de Droomwereld waar een gigantische draak haar gevangen houdt. Het is aan haar zus Giana om haar te bevrijden.

Als tiener in volle transformatie, leert Giana om haar dromen te manipuleren. Hierdoor kan ze in de Droomwereld binnenraken en van identiteit veranderen: een “Cute” (schattig) en een “Punk” versie van haarzelf. Haar verschillende imago’s geven je als speler mogelijkheden die je nodig hebt om veilig doorheen de levels te raken. Pik ook kristallen op voor extra punten en tracht de vele geheimen in de game te ontdekken!

Giana Sisters: Twisted Dreams werd ontwikkeld door het Duitse Black Forest Games en in 2012-2013 gepubliceerd op PC (Windows), Playstation 3, Xbox360 en Wii U. De game is het vervolg op The Great Giana Sisters uit 1987 op Commodore 64.

0 reacties:

Een reactie posten