Sacha Hilhorst wint Write Now! 2014


Het voorbije weekend vond de prijsuitreiking plaats van de jaarlijkse schrijfwedstrijd Write Now! De Nederlandse Sacha Hilhorst werd door de jury uitgeroepen tot winnares met haar verhaal Vlees en bloedZe won een MacBook, een coachingstraject van literair agentschap Sebes & Van Gelderen en optredens op twee literaire festivals.

De publieksprijs werd toegekend aan de Leuvense Esa Denaux voor het verhaal Morgen. Verder waren er nog eervolle vermeldingen Lotte Lentes, Wout Waanders en Marjolein Takman.
Ook over de winnende tekst was de jury niet unaniem. De jury had bij deze tekst echter de indruk dat er eindelijk ’eens iets op het spel stond’ en haalde opgelucht adem. Het werd een ruwe diamant genoemd, die na hier en daar wat polijsten hartstikke goed zal worden. Het verhaal bezit een grillige opbouw, tussen de regels door wordt er in iets onheilspellends en moois geïnvesteerd.
uit het juryrapport
Write Now! startte in 2000 oorspronkelijk als een schrijfwedstrijd die enkel in Rotterdam doorging. Later werden meer Nederlandse regio's erbij betrokken en vanaf 2007 mochten ook Vlaamse schrijftalenten meedingen naar de hoofdprijs. Alle vijftien finaleteksten van deze editie worden trouwens ook samen gebundeld in het boek Iets te verliezen.

www.writenow.nu
bron foto 

0 reacties:

Een reactie posten