Indiegames in de bib - juli: 'Radical Heroes: Crimson City Crisis' en 'Fractured Soul'

In de centrale bib van Kortrijk vind je op de benedenverdieping de 'Gameroom'. Hier kun je niet alleen gratis ruim 200 videogames op Xbox360, Playstation 3 en Wii ontlenen maar je kan er ook games spelen op de twee grote tv-schermen en de twee game-pc's.

Behalve de reguliere titels kun je ook maandelijks twee indie (onafhankelijk uitgegeven) games ontdekken op de game-pc's in de gameroom. Voor juli zijn dit Radical Heroes: Crimson City Crisis en Fractured Soul. Bij de game-pc's vind je telkens een korte uitleg en een handleiding over de game. Uitleg en trailers van beide games vind je hieronder:

Radical Heroes: Crimson City Crisis

In Radical Heroes: Crimson City Crisis neem je het op tegen de hordes van de boosaardige Eyclopse, een interdimensioneel wezen dat het universum wil veroveren. De game is een 2D beat-em-up (‘sla-er-op’) in retrostijl waarbij je gebruikt maakt van je vuisten, finishing moves, wapens en andere objecten die je oppikt doorheen de levels. Je neemt het op tegen hordes tegenstanders en bazen. Je hebt ook de mogelijkheid om shops binnen te gaan om upgrades en wapens te kopen. De game bevat ook veel personages die je kunt vrijspelen die verdacht veel lijken op bekenden uit films en games.

Radical Heroes: Crimson City Crisis werd ontwikkeld door het Amerikaanse Mad Unicorn Games en in 2014 uitgebracht op PC (Windows). 


Fractured Soul

Fractured Soul is een actie/platformspel waarbij je de rol opneemt van Jake DeSaul een interplanetaire huurling die tracht te ontsnappen uit een ruimtestation. Om hem te helpen schiet en spring je je weg doorheen 20 levels en 5 werelden met elk unieke uitdagingen en puzzels waarbij je rekening moet houden met de zwaartekracht, wind, ijs, water en allerlei vijanden.

Uniek aan deze game is het scherm dat in twee verdeeld is. Je speelt namelijk met twee personages tegelijkertijd waarmee je, afhankelijk van welke je selecteert, elk obstakel in de game anders benadert. Ga de uitdaging aan!

Fractured Soul is een indiegame dat werd ontworpen door het Australische Endgames. De game werd in 2012 uitgebracht op Nintendo 3DS en in 2014 op PC (Windows).


www.indiedb.com/games/radical-heroes-crimson-city-crisis, www.endgamestudios.com/fracturedsoul

0 reacties:

Een reactie posten