Themalijst: Film en muziek uit de MaghrebVelen kiezen voor een vakantiebestemming in Marokko of Tunesië. Een goede beslissing, want beide bestemmingen hebben heel wat troeven in handen om ons een schitterende reis te garanderen. En niet in de laatste plaats omwille van de Maghrebijnse muziek. Samen maken deze landen met Algerije en Libië deel uit van de Maghreb, een gebied dat zich uitstrekt over het noordwesten van Afrika en waar Vlaanderen, dankzij de Maghrebijnse gemeenschap, nauwe banden mee heeft. Traditioneel, volks of klassiek, de muziek uit de Maghreb heeft het allemaal en mist evenmin de aansluiting met de moderne tijden. Dat blijkt uit het succes van de rai, de Maghrebijnse tegenhanger van onze pop- en rockmuziek.

Voor wie zich wil verdiepen in de film en muziek uit de Maghreb hebben wij een themalijst samengesteld die je via Scribd of via Kortrijk.be kan downloaden.


Voor bibliotheekmaterialen die (nog) niet in onze collectie aanwezig zijn, kun je altijd een aankoopvoorstel indienen via bibliotheek@kortrijk.be, telefonisch op 056 27 75 00 of via het online formulier. Als het werk daarna wordt aangekocht, brengen we je daarvan persoonlijk op de hoogte.

0 reacties:

Een reactie posten