Bib tipt: Open Monumentendag 2014

Telkens op de tweede zondag van september is het feest! Dan zwaaien monumenten in heel Vlaanderen de deuren open voor jong en oud. En zo ook in Kortrijk!

Morgen is het al de 26e editie van Open Monumentendag, met als thema Erfgoed vroeger, nu en in de toekomst. Monumenten zijn immers niet statisch, maar evolueren in de tijd of in een omgeving die verandert. De site Kortrijk Weide met het jeugdcentrum Tranzit, de stationsomgeving en de site ten Broele zijn drie projecten waar de integratie van erfgoed grote uitdagingen creëert. Het Begijnhof en de Broeltorens hebben bewezen dat historische plekken terug functioneel kunnen worden.
Alle sites in Kortrijk zijn morgen toegankelijk tussen 10 en 18 uur. Op de meeste plaatsen zijn gidsen aanwezig die je met plezier heel wat uitleg geven. Je kan ook deelnemen aan een thematische fietstocht of stadwandeling.  En uitzonderlijk is ook de tentoonstelling In het spoor van een spion in Kortrijk 1302 is gratis toegankelijk.

Naar aanleiding van 175 jaar spoorlijn Gent-Kortrijk staat de Open Monumentendag in Zuid-West-Vlaanderen trouwens ook in het teken van het spoor.

www.openmonumenten.be | www.facebook.com/openmonumentendag

0 reacties:

Een reactie posten