Boterhammen in de bib: Jan De Volder - Een wonderlijk tweepausenjaar


In het voorjaar van 2013 verraste paus Benediktus de wereld door plots zijn ‘pensioen’ aan te kondigen. Het College van Kardinalen stond voor een moeilijke taak en trok zich terug tot witte rook een nieuwe pauskeuze aankondigde. Een tweede verrassing trof vaticaanwatchers als de Argentijn Jorge Mario Bergoglio op het toneel verscheen en verbluffend ontwapenend het plein en de wereld begroette.
Welke vernieuwingen kunnen we van de zogenaamde Paus Franciscus verwachten? In hoeverre verschilt het hoofd van de kerk werkelijk van zijn voorganger en is de stijlbreuk een voorbode van grondige veranderingen of koesteren we te veel verwachtingen?
Jan De Volder, doctor in de hedendaagse geschiedenis en licentiaat Romaanse taal- en letterkunde, waagt zich aan een analyse.

Het boek Een wonderlijk tweepausenjaar is dit jaar één van de genomineerden voor de Prijs voor het religieuze boek 2014, een initiatief van de uitgeversfederatie VUKPP. Stemmen is nog steeds mogelijk! In oktober wordt de winnaar bekendgemaakt.
Jan De Volder | maandag 22 september 2014 | 12.15 u. - 13.15 u. | € 5 / € 2,5 (European Youth Card) | Openbare bibliotheek, Leiestraat 30, Kortrijk | tickets en info via www.vormingplusmzw.be of 056 26 06 00

Jan De Volder in onze collectie

0 reacties:

Een reactie posten