Indiegames in de bib - oktober: Luftrausers en Steamworld Dig

In de centrale bib van Kortrijk vind je op de benedenverdieping de 'Gameroom'. Hier kun je niet alleen gratis ruim 200 videogames op Xbox360, Playstation 3 en Wii ontlenen maar je kan er ook games spelen op de twee grote tv-schermen en de twee game-pc's.

Behalve de reguliere titels kun je ook maandelijks twee indie (onafhankelijk uitgegeven) games ontdekken op de game-pc's in de gameroom. Voor augustus zijn dit Luftrausers en Steamworld Dig. Bij de game-pc's vind je telkens een korte uitleg en een handleiding over de game. Uitleg en trailers van beide games vind je hieronder:

Luftrausers

Zet het luchtruim in vuur en vlam en vul de oceaan met wrakstukken in Vlambeer’s nieuwe actie-
shooter LUFTRAUSERS!

Kies uit meer dan 125 combinaties aan wapens, vliegtuigen en motorsystemen en neem het op tegen vijandige vliegtuigen, gevechtsschepen en onderzeeboten. Rivaliseer met andere toppiloten voor  glorie, eer en scores. Neem als vrijwilliger deel aan meer dan 100 gevaarlijke missies, speel nieuwe  Rausercombinaties en kleurschema’s vrij en wordt steeds behendiger dankzij het level-up systeem.

Luftrausers werd door de Nederlandse ontwikkelaar Vlambeer ontwikkeld en in 2014 door Devolver  Studios uitgebracht voor PC (Windows, Linux), Mac (OSX), Playstation 3 en Playstation Vita.Steamworld Dig

Steamworld Dig is een platfom-avonturengame waarin je de rol opneemt van Rusty, een eenzame
mijnrobot die toekomt in Tumbleton, een klein mijnstadje in hoge nood. Graaf je met Rusty een weg doorheen de aarde, los puzzels op, verzamel grondstoffen in een ondergrondse wereld vol met geheimen en ontdek het oeroude gevaar dat zich diep onder de grond schuilhoudt.

Steamworld Dig werd in 2013 door de Zweedse ontwikkelaar Image & Form uitgebracht op Nintendo 3DS, PC (Windows, Linux, Steam), Mac OSX, Playstation 4, Playstation Vita en Nintendo Wii U.luftrausers.com, www.vlambeer.com, steamworldgames.com/dig, imageform.se

0 reacties:

Een reactie posten