Indiegames in de bib - november: Derrick the Deathfin en Dustforce


In de centrale bib van Kortrijk vind je op de benedenverdieping de 'Gameroom'. Hier kun je niet alleen gratis ruim 200 videogames op Xbox360, Playstation 3 en Wii ontlenen maar je kan er ook games spelen op de twee grote tv-schermen en de twee game-pc's.

Behalve de reguliere titels kun je ook maandelijks twee indie (onafhankelijk uitgegeven) games ontdekken op de game-pc's in de gameroom. Voor november zijn dit Derrick the Deathfin en Dustforce. Bij de game-pc's vind je telkens een korte uitleg en een handleiding over de game. Uitleg en trailers van beide games vind je hieronder:

Derrick the Deathfin

Derrick the Deathfin is ’s werelds eerste onderwater game in papier en karton! Zwem je een weg doorheen een wereld vol met papier, gekke vissen, papier, actie, papier, onwillkeurige vernieling en papier! Help ‘Derrick de Doodsvin’ op zijn episch avontuur om alles op te eten en te vernielen. Deze haai is namelijk uit op wraak nadat zijn ouders in soep werden veranderd. Maar om hierin te slagen moet je je weg zien te vechten, springen en eten doorheen een groot aantal verwarrende omstandigheden. Veel geluk!Derrick the Deathfin werd door de Britse ontwikkelaar Different Tuna ontwikkeld en in 2012 uitgebracht voor Playstation 3. In 2013 volgde een versie voor PC (Windows, Linux) en Mac (OSX).Dustforce

In Dustforce speel je met een van vier poetsmannen en -vrouwen en probeer je een wereld schoon te vegen die vervuild is geraakt met stof en vuilnis. Als speler gebruik je een gans arsenaal aan acrobatische kunsten zoals een dubbele sprong en muurspringen, om je door een 50-tal levels heen te poetsen. Hierbij maak je korte metten met dorre bladeren en met vuilnis bedekte wezens. Zo scoor je punten en speel je het level uit.

Je prestaties worden gemeten aan de hand van je tijd, je zorgvuldigheid en je aktrobatische stijl. Opgelet: scherp je kunsten aan want sommige levels moet je perfectioneren om nieuwe uitdagingen vrij te spelen. Aan de slag!

Dustforce werd door het Australische Hitbox Team ontwikkeld en in 2012 uitgebracht op PC (Windows, Linux), Mac (OSX) en in 2014 op Playstation 3, Playstation Vita en Xbox 360.
derrickthedeathfin.com, differenttuna.com, dustforce.com, hitboxteam.com

0 reacties:

Een reactie posten