Kortrijk zoekt geen stadsdichter maar een 'Letterzetter'!


Samen met Stad Kortrijk en onze Kortrijkse partnerorganisaties zoeken we voor de allereerste keer een ‘Letterzetter’. Die wordt gedurende twee jaar (2015-2016) coach van een jong en divers collectief van kunstenaars, muzikanten, theatermakers, dichters, schrijvers, filmmakers en dansers bij wie het woord een centrale rol speelt in hun werk.

Maar vooraleer er een collectief samengesteld kan worden, is er een geschikte 'Letterzetter' nodig die jong van geest is, voeling heeft met taal en voor wie het woord belangrijk binnen zijn/haar eigen (muzische) werk. Maar hij/zij heeft best ook interesse in diverse andere expressievormen, zowel binnen de klassieke kunsten (muziek, theater, literatuur, beeldende kunst, dans) als binnen de jongerencultuur (street art, rap, …). Als ‘Letterzetter’ ben je geëngageerd en zie je er niet tegenop om binnen een termijn van twee jaar een zestal keer toe te werken naar een toonmoment (groot/klein) met het collectief.

Voel je je aangesproken door deze vacature? Stel je dan zeker kandidaat vóór 18 januari 2014, 23:59 u. via www.kortrijk.be/stadzoektletterzetter.

Een objectieve, vakkundige jury nodigt daarna alle geschikte kandidaten uit voor een gesprek  om dan in februari, tijdens de poëzieweek, de Letterzetter officieel aan te stellen. Dat betekent meteen het startschot voor de oproep naar de 'lettertypes'...

www.kortrijk.be/stadzoektletterzetter | vincent.coomans@kortrijk.be

0 reacties:

Een reactie posten