Ontdooid: Hoe vandaag een ijsblok in een winnend gedicht verandert


Drie december werd door de VN uitgeroepen tot de 'Internationale dag van personen met een handicap', met de bedoeling om de discussie over mensenrechten en gelijke kansen te blijven aanwakkeren en op de agenda te houden, zowel lokaal, regionaal, nationaal als internationaal.

Met het project 'ontdooid' wil VFG (de vereniging personen met een handicap) bewijzen dat er zich ook schrijverstalenten bevinden onder mensen met een handicap. Via poëzie willen ze - letterlijk - het 'ijs' breken en de problemen waar deze mensen dagelijks mee te maken hebben onder de aandacht brengen. Voor deze campagne kropen amateur-dichters (met en zonder handicap) in hun pen om in poëtische taal te verwoorden wat een leven met een handicap voor hen betekent. Coaches van het project zijn Mustafa Kör, Ivo Konings en David Troch. De mooiste werkjes werden gepubliceerd in de dichtbundel in 'Ontdooid, onbeperkte poëzie' die vandaag wordt voorgesteld aan het grote publiek. In zes verschillende provinciesteden vindt simultaan het persmoment plaats.

Daarom staat er vandaag in onze centrale bib een groot ijsblok in de inkomhal met daarin een gedicht uit de bundel.
Alle bezoekers worden de ganse dag uitgenodigd om een stukje ijs uit het ijsblok te hakken en doorlopend zijn er voorleesmomenten gepland door enkele gebruikers van groep Ubuntu.

www.vfg.be/thema/pages/ontdooid.aspx | www.groepubuntu.org

0 reacties:

Een reactie posten