Themalijst 'Mensen met een gebruiksaanwijzing': over autisme en asperger
Binnenkort, op 2 april 2015, is het Wereld Autisme Dag die dit jaar focust op 'authentisme' (=authentiek + autisme). Op die dag vinden allerlei evenementen en initiatieven plaats om het publiek te sensibiliseren rond autisme en Asperger.
Want weten we wel voldoende over deze 'mensen met een gebruiksaanwijzing'? Of hoe het is om te leven met autisme? Hebben mensen met autisme ook 'sterke' kanten? Wat zijn mogelijke bijkomende problemen? Werken hun zintuigen anders? Wat is de invloed van het autisme op het gezin? Wat biedt de toekomst?

Ook op zoek naar antwoorden, interessante boeken, jeugdboeken, dvd's en dergelijke meer over dit onderwerp? De lees- en kijktips in onze themalijst biedt een schat aan nuttige informatie, je kan ze hier online bekijken of downloaden.


Voor bibliotheekmaterialen die (nog) niet in onze collectie aanwezig zijn, kun je altijd een aankoopvoorstel indienen via bibliotheek@kortrijk.be, telefonisch op 056 27 75 00 of via het online formulier. Als het werk daarna wordt aangekocht, brengen we je daarvan persoonlijk op de hoogte.

0 reacties:

Een reactie posten