themastanden in maart 2015


De Grieken en de Romeinen maken opnieuw hun opmars, althans in de literatuur en op het witte doek. Ze bezetten de hele maand maart het forum van de centrale bibliotheek.
Het zogenaamde swords and sandals genre wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit. Denk maar aan auteurs als Ben Kane, Robert Fabbri en Nick Brown, de film Gladiator en de TV-reeksen Rome en Spartacus. We duiken samen met jou opnieuw de Klassieke Oudheid in met de themastand én bijhorende themalijst ‘Grieken & Romeinen’.

Met de themastand ‘De kneusjes van de bib’ plaatsen we ook de minder begeerde bewoners van onze rekken eens op de voorgrond. In de stand, die van 2 tot 15 maart in het forum van de centrale bibliotheek staat, vind je allerlei boeken die al een tijdje deel uitmaken van onze collectie maar nog nooit werden uitgeleend. Geef jij hen een kans?

Deze maand is het ook tijd om de lachspieren te trainen. Naar analogie met de Jeugdboekenweek 2015, die dit jaar het thema ‘humor’ heeft, laten we ook onze volwassen bezoekers lachen met de themastand ‘Humor’. Kom je dosis pret halen in het forum van de centrale bibliotheek, van 16 tot 29 maart.

Tenslotte laten we ook al de paasklokken luiden met de themastand ‘Pasen’. We voorzien tot en met 6 april een eivolle themastand boordevol paasboeken en –muziek. Kom snel je keuze maken op de jeugd- en muziekafdeling (benedenverdieping) van de centrale bibliotheek. Opgelet: maximum 2 paasboeken per lener!


themastanden in de bib | online catalogus

0 reacties:

Een reactie posten