THEMALIJST: Koningin Elisabethwedstrijd voor viool 2015

De eerste publieke ronde van de Koningin Elisabethwedstrijd startte deze week met optredens van alle 62 kandidaten (34 vrouwen, 28 mannen). Onder hen zijn er ook twee Belgische deelnemers:  Hracha Avanes en Fien Van den Fonteyne. Hracha kwam voorbije dinsdag al aan de beurt, de sessie van Fien kunnen we komende zaterdag vanaf 15 u. nog beluisteren. Op het einde van de avond maakt de jury alle 24 halve finalisten bekend. Duimen maar!
De halve finales staan gepland vanaf 11 mei, de finaleweek start op 25 mei. Blijf op de hoogte en mis geen enkel moment van de KEW via radio, tv, internet of de sociale media (Facebook of Twitter).

Om de wedstrijd nog meer te smaken en intenser te beleven, stelden we een keuzelijst samen met alle werken uit onze collectie die aan bod zullen komen. Bekijk de lijst hieronder via Scribd of download ze hier, zo ben je helemaal klaar voor 'de strijk'. :-)

Ook de jongste violisten konden deelnemen aan een concours, de Cobra's Classic Battle. Die is intussen ook al aan haar vierde editie toe. Al ruim zestig jonge strijkers stuurden al hun filmpje door, in de hoop heel wat stemmen te ronselen. Ambassadrice en énige jurylid Clara Cleymans kiest de uiteindelijke winnaar uit de tien populairste inzendingen.
Deelnemen kan nog tot en met zaterdag 9 mei.


Voor bibliotheekmaterialen die (nog) niet in onze collectie aanwezig zijn, kan je altijd een aankoopvoorstel indienen via bibliotheek@kortrijk.be, telefonisch op 056 27 75 00 of via het online formulier. Als het werk daarna wordt aangekocht, brengen we je daarvan persoonlijk op de hoogte.

0 reacties:

Een reactie posten