BIB TIPT | boekvoorstelling 'SKUNK. De geur van een destructief leven'



Deze namiddag vindt de boekvoorstelling plaats van SKUNK. De geur van een destructief leven 

programma

17 u.         onthaal
17.30        voorstelling boek SKUNK door Geert Taghon en gelegenheid tot vragen
18.30 u.    receptie


Geert Taghon, oud-student Orthopedagogie en coördinator van forensische jeugdpsychiatrische afdeling De Patio in Kortrijk, schreef recent de roman Skunk. In Skunk neemt de zeventienjarige Taho het woord, de enige zoon in een gezin waar alcohol, geweld en seks de hoofdrol spelen. Hij neemt de lezer bij de hand voor een bizarre, aangrijpende maar soms ook gruwelijke tocht door de kamers van zijn leven. Geert Taghon schetst in Skunk de gestoorde maar vooral angstige wereld van een labiele jongen: ontluisterend, ruw en rauw, meeslepend en beangstigend.

Met Skunk belicht Geert de minder vrolijke kanten van onze hulpverlening. De onmacht en het onbegrip van Taho zijn omgeving, de afkeer die men voelt tegenover hem, het ‘onrecht’ dat hem wordt aangedaan. Met dit boek hoopt Geert dat mensen een inkijk krijgen in de psychische wereld van deze gekwetste jongeren. Het boek laat je stilstaan bij het feit dat achter elke dader ook een slachtoffer schuilt en het belangrijk is om ook deze jongeren hulp te bieden. Hoe bizar en destructief hun wereld soms ook is.

Facebookpagina boekvoorstelling donderdag 4 juni 2015 | 17 u. ocatie: Hogeschool VIVES – Studiegebied Sociaal-Agogisch Werk - Doorniksesteenweg 145 - 8500 Kortrijk
Inschrijven: deelname is gratis, maar gelieve vooraf in te schrijven: bart.vanhoenacker@vives.be

bron: perstekst

0 reacties:

Een reactie posten