ZUIDDAG 2015 IN DE BIB | Paulien Lapauw en Luka Van Lembergen


Vandaag kwamen Paulien Lapauw en Luka Van Lembergen, twee enthousiaste studenten van Spes Nostra Heule, een dagje meedraaien in onze bib naar aanleiding van Zuiddag 2015.

Toen we deze ochtend toekwamen in de Centrale Bibliotheek van Kortrijk werden we meteen hartelijk ontvangen door enkele medewerkers. Allereerst werden we rondgeleid in het hele gebouw door An. Hierna volgden we een rondleiding mee met een groep schoolkinderen. Na de rondleidingen kregen we elk een andere taak, iemand moest bij de volwassenen boeken terugplaatsen, de andere bij de jeugd. Na een uurtje sorteren gaf Peter ons wat meer uitleg over het aankopen en registreren in de catalogus van boeken, cd’s en dvd’s.

Na onze middagpauze werden de taken opnieuw verdeeld. De ene volgde een rondleiding voor anderstaligen mee, de ander woonde een vergadering bij over een kinderactiviteit. Vervolgens gingen we mensen helpen met hun technologische problemen tijdens de Digitafel. Als laatste mochten we opnieuw boeken sorteren en mensen helpen maar nu elk op het andere verdieping.

We waren beiden onder de indruk van het hele gebeuren en alle functies die het personeel uitoefent. We zijn er nu ook van overtuigd dat een bib veel meer is dan een plaats waar je alleen boeken uitleent. De mensen die ons vandaag begeleid hebben waren heel vriendelijk en zeer gepassioneerd over hun job. We hebben er beiden een leuke ervaring aan overgehouden, het was een dag om niet te vergeten!

Luka Van Lembergen en Paulien Lapauw

www.zuiddag.be

0 reacties:

Een reactie posten