BIB TIPT | voorstelling Tine Van Aerschot - When in doubt, duck


Toen Tine Van Aerschot enkele jaren geleden voor het eerst een voorstelling met boventiteling zag, groeide bij haar het idee om een productie te maken waarin de overgang van het gesproken naar het geschreven woord het onderwerp zou zijn. Nu is er dus de voorstelling When in doubt, duck waarvoor Tine Van Aerschot de tekst schreef en drie performers op scène (Mira Helmer, Nick Lloyd en Noha Ramadan) de inhoud van deze tekst op hun eigen manier zullen spelen. Het staat volledig vrij wie wanneer aan het woord is en of hij/zij dit liever via beweging, geluid, projectie of dans tot bij het publiek brengt. Iedere acteur speelt dus zijn eigen interpretatie, alsof de tekst een partituur is waarover de muzikanten nog vrij kunnen jammen.

We leven in een tijd waar alles mogelijk lijkt, in een tijd waar je zo ongeveer alle mogelijke gecumuleerde wereldkennis kan aanraken. En het allerbeste van alles is dat door al die informatie niets nog is wat het lijkt. Er blijft geen waarheid overeind en alles is in constante staat van verandering. Geweldig! Toch groeit er overal weerstand. Deze tegenstroom, die wil dat alles simpel, statisch en onveranderd blijft, wordt gevoed door angst. When in doubt, duck toont aan dat elke interpretatie van een tekst persoonlijk is en een rijkdom aan interessante, amusante en intrigerende variaties prijsgeeft. Daar kan zelf de sterkste tegenstroom niets aan veranderen!
Tine Van Aerschot:qoensdag 25 november 2015 | 20.15 u. (90') | Budascoop Kortrijk, zaal 2 | € 10, tickets via www.nextfestival.eu

0 reacties:

Een reactie posten