BIB TIPT | dichters van vrijdag


Wat hebben Sylvie Marie, Hedwig Selles, Maarten Goethals, Max Temmerman, Bart Van der Straeten en Mustafa Kör met elkaar gemeen?

Het zijn allen dichters, ze publiceren alle zes bij de Vlaamse Uitgeverij Vrijdag én ze gaan gezamenlijk op tournee langs boekhandels en bibliotheken in Vlaanderen en Nederland.

Niemand minder dan Bart Van der Straeten, Sylvie Marie, Maarten Goethals, Randall Casaer en Mustafa Kör begeleiden ons op een unieke poëzie-avond.
Zoals ze zelf zeggen ...

Wij zijn geen nieuwe school en delen niet noodzakelijk dezelfde opvattingen. Maar wat wij wél delen, is onze thuis: Uitgeverij Vrijdag. Daarom willen wij samen voor het voetlicht treden: om te laten zien dat er in Vlaanderen nog literaire uitgevers bestaan die ook durven te investeren in poëzie. In jonge, kwaliteitsvolle poëzie. Want ook dat hebben we gemeen: we zijn er niet alleen van overtuigd dat er in Vlaanderen veel poëtisch talent is, maar ook dat er een markt is voor poëzie. Nog altijd. En dat zal zo blijven. Want er is behoefte aan zin. En kwaliteit drijft boven.


donderdag 3 december 2015 | Boekhandel Theoria, Onze Lieve Vrouwstraat 22, 8500 Kortrijk | Facebook event

0 reacties:

Een reactie posten