THEMASTANDEN | december


Russische auteurs

Zin in theater? Op vrijdag 11 december brengt NTGent in de Kortrijkse Schouwburg de voorstelling ‘De Kersentuin’, een theaterstuk van de hand van de Russische grootmeester Anton Tsjechov. Het stuk vertelt het verhaal van de Russische vrouw Ljubov die na een lang verblijf in Parijs terugkeert naar haar thuisland om de confrontatie met haar verleden aan te gaan.
Naar aanleiding van deze voorstelling zetten we de hoogtepunten uit de Russische literatuur in de kijker. Op de themastand ‘Russische literatuur’ verzamelden we zowel klassiekers als nieuw talent. Je vindt er ook de nodige informatie over de voorstelling.

forum | t.e.m. 14 december | i.s.m. Schouwburg Kortrijk 

dunne boeken

Is lezen niet echt jouw ding? Ben je een beginnende boekenworm die zich laat afschrikken door dikke boeken? Of heb je wel zin, maar gewoon weinig tijd om te lezen? Omdat 'less' soms 'more' is, maakte de bibliotheek een mooie selectie van de beste dunne boeken voor volwassenen. Op zoek naar minder dan 200 bladzijden? Dan vind je vast je gading op deze themastand.

forum | t.e.m. 20 december

Winter in de bib
In december en januari kan je weer volop genieten van de kerstsfeer in de stad. Er valt alweer heel wat te ontdekken en te beleven, want Winter in Kortrijk biedt je naar jaarlijkse gewoonte een goedgevuld programma aan. Ook de bibliotheek doet mee met de winterse gezelligheid en stelt vanaf 21/12 de themastand ‘Winter in de bib’ aan je voor.

forum | vanaf 21 december

Kerstmis
Ook op de benedenverdieping is de winter ondertussen ingezet. Alle Sinterklaasboeken zijn de deur uit, dus hun plekje op de themastand wordt vanaf 14/12 ingepalmd door de Kerstboeken. Wees er snel bij, want op is op! Maximum 2 boeken per kaart.

benedenverdieping | vanaf 14 december

Fantasy
De themalijsten van de Kortrijkse bibliotheek zijn ondertussen een begrip. Ze maken je wegwijs in ons grote aanbod en bevatten een schat aan lees-, kijk- en luistertips. Deze keer spitten onze bibmedewerkers het fantasygenre voor je uit. Deze themalijst bevat een uitgebreid overzicht van de voornaamste films, boeken en strips uit het genre en is een must voor zowel leken als doorgewinterde fantasyfanaten.

vanaf 14 december


www.kortrijk.be/bibliotheek

0 reacties:

Een reactie posten