BIB TIPT | gespreksavond 'repertoiretheater onder vuur'


Dit seizoen staan er een heel aantal repertoirevoorstellingen op het programma in verschillende Kortrijkse huizen. Onder andere Othello (Toneelgroep Maastricht), De Kersentuin (NTGent) en Romeo en Julia (HETPALEIS) zijn gebaseerd op meesterwerken van de alom bekende schrijvers Shakespeare en Tsjechov. Zovele jaren oud en nog zien we ze jaar na jaar verschijnen, op de planken, en op de schermen in cinemazalen en woonkamers. Om nog maar te zwijgen van alle andere klassiekers die dit seizoen her en der te zien zijn. Bertolt Brecht, Dostojevski, Maeterlinck,… ze vliegen ons om de oren.

Naar aanleiding hiervan willen wij repertoiretheater eens onder de loep nemen. Wat is repertoiretheater eigenlijk? En wat is de plaats daarvan in het Vlaamse podiumlandschap? Wat is het belang ervan (of niet)? Brengt het ons nog iets bij?

We laten Jos Verbist (regisseur, acteur en artistiek leider van Theater Antigone), Geert Six (regisseur en artistiek leider van De Unie Der Zorgelozen, Piet Arfeuille (Theater Malpertuis) en Tom Rummens (Het Paleis) vanuit hun verschillende blikken op repertoire aan het woord tijdens deze gespreksavond onder leiding van moderator Wouter Hillaert.

woensdag 2 maart 2016 | 20.15 u. | Theater Antigone, | € 8 - € 6 (-26 jaar) | tickets via Schouwburg Kortrijk | i.s.m. Schouwburg Kortrijk, De Unie Der Zorgelozen, Theater Antigone en VormingPlus MZW
© afbeelding 'Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal'

0 reacties:

Een reactie posten