IN DE KIJKER | 'Lomap' testworkshop voor onderwijs succesvol afgerond

Het vijfde secundair van het Guldensporencollege Kaai in Kortrijk rondde afgelopen vrijdag met succes de 'Lomap' testworkshop af, een samenwerking met het educatief team van de Kortrijkse bib. De leerlingen kwamen de afgelopen twee weken samen in de bib voor initiatie in de Lomap applicatie. Daarna gingen ze in groep op stap om met tablets van de bib verschillende buurten in Kortrijk te 'Lomappen'  voor hun gezamenlijk buurtproject. Met het verzamelde fotomateriaal en data gaan ze nu verder in klasverband aan de slag via projectwerk.
Dankzij deze testgroep en de opgedane praktijkervaring maakt de bib verder werk van het aanbieden van Lomap workshops aan het middelbaar onderwijs.

Lomap testworkshop 2015

Wat is Lomap?

Lomap is een app en fotografietool voor smartphone/tablet waarmee vooral kinderen en jongeren op een leuke en intuïtieve manier hun mening kunnen geven over een buurt of stad door het toevoegen van kleurcodes, iconen en commentaren. Wat vinden zij van het nieuwe plein in de buurt, van de wijk achter het jeugdhuis of de school, enz.?

Via deze fotoapplicatie geven ze in woord en vooral beeld hun visie op wat zij goed vinden aan hun buurt, maar ook wat zij als pijnpunten of problemen ervaren. Deze gratis beschikbare app (enkel voor Android toestellen) is een heel intuïtief instrument waar je zowel individueel, als jeugdwerker of als leraar met je groep kinderen of jongeren mee aan de slag kan. Lomap wordt vooral ingezet in kader van cultuurparticipatie, media-educatie en projecten m.b.t. de publieke ruimte.

Bedankt aan de leerlingen en docenten van Guldensporencollege Kaai voor de toffe en leerrijke samenwerking.

www.lomap.be | meer info via www.kortrijk.be/bibliotheek/scholen, bibliotheek@kortrijk.be of 056 27 75 00

0 reacties:

Een reactie posten