BIB TIPT | .be scene in Budascoop Kortrijk


Budascoop Kortrijk zet deze week Belgisch filmtalent in de kijker tijdens de reeks .be scene.
Gezien worden, dat is het opzet van .be scene. En vooral Belgisch filmtalent dat te eigenzinnig is om te plooien naar de conventies van al het hapklare, makkelijk verteerbare filmvoer. Voor deze derde editie geven we opnieuw het grote scherm aan jonge filmmakers. Maar ook aan rastalent van de Belgische cinema, die na een lange afwezigheid opnieuw een film realiseerde: Eric De Kuyper.

Eric De Kuyper maakt na 25 jaar opnieuw een film en komt deze voorstellen in Budascoop. My Life as an Actor bestaat uit sequenties die ieder een hommage zijn aan verschillende Hollywood-genres. Eric de Kuyper speelt zelf een psychoanalyticus die een beginnende acteur over de vloer krijgt met wie hij spreekt over cinema. Denk: 'Woody Allen meets The artist'.
Zijn allereerste langspeelfilm dateert van 1981, Casta Diva. Naast regisseur is Eric De Kuyper ook schrijver en bekend van o.a. Aan Zee en De hoed van tante Jeannot.

Één van de kortfilms op vrijdagavond is Umpire van een beloftevolle regionale filmmaker Leonardo Van Dijl! Hij won in december 2015 een VAF wildcard, uitgereikt door het Vlaams Audiovisueel Fonds aan veelbelovende jonge filmmakers. Met deze prijs maakten o.a. Bilal Benyaich en Adil El Arbi hun eerste grote film.
Leonardo regisseerde ook de videoclip van de populaire song Princess van Oscar & The Wolf, evenals die van School is Cool en Clouseau.
Ook Anouk Fortunier is ook laureate van de VAF Wildcard. Haar film Drôle d’oiseau wordt eveneens vrijdag in haar bijzijn vertoond.

.be scene | 24 - 30 mei 2015 | www.budakortrijk.be/nl/film/tag/.be-scene | FB Event

0 reacties:

Een reactie posten