THEMASTANDEN | mei 2016


KORTRIJKSE REEKS

BKortrijk bracht al heel wat getalenteerde auteurs, muzikanten en creatievelingen tout court voort. Ook over onze stad zelf verschijnen regelmatig interessante publicaties. De bibliotheek bewaart al deze materialen al sinds 1967 in een speciaal fonds. Deze maand zetten we deze Kortrijkse Reeks extra op de kijker. Op de themastand ‘Kortrijkse Reeks’ vind je de hele maand het beste dat Kortrijk te bieden heeft op literair en muzikaal vlak.

centrale bibliotheek, forum | 2 - 31 mei 2016

U ZOEKT... KLASSIEKE MUZIEK?

We zijn trots op onze uitgebreide collectie klassieke muziek. Maar hoe begin je er als leek aan om dit genre te leren kennen?
Onze muziekexperten nemen je met de themastand en bijhorende themalijst ‘U zoekt… klassieke muziek?’ graag op sleeptouw doorheen de geschiedenis van de klassieke muziek, van haar ontstaan tot aan de barok. Je vindt onze muzikale tips de hele maand mei op de benedenverdieping.

centrale bibliotheek, benedenverdieping | 2 - 31 mei 2016

MEDIAWIJZE WEEK

Van 9 tot 14 mei lanceert de Kortrijkse bib met de ‘Mediawijze Week’ een nieuw format. Het doel van dit project is kinderen, jongeren én volwassenen te leren omgaan met diverse media en informatiebronnen en deze informatie bovendien correct en kritisch te leren interpreteren. De bib organiseert hiervoor tal van workshops, lezingen en activiteiten.
Aanvullend vind je deze maand ook de themastand ‘Mediawijze Week’. Deze biedt je een interessante selectie boeken over thema’s als online privacy, cyberpesten, mediamarketing en veilig surfen op het web.
Op www.kortrijk.be/mediawijzeweek kan je het volledige programma nalezen.

centrale bibliotheek, forum | 2 - 15 mei 2016

MODE EN TEXTIEL

Met het project ‘Focus op… kleding’ gaat de bibliotheek dieper in op het mondiale verhaal van wat we dagelijks aantrekken. Wat je aanhebt is immers niet vrijblijvend: kleren hebben meestal al een heel verhaal achter de rug voor ze in je kleerkast belanden.
Op de themastand 'mode & textiel’ lichten we alvast een tipje van de sluier op.
Het volledige programma vind je op www.kortrijk.be/bibliotheek/focusop.

centrale bibliotheek, forum | 17 - 29 mei 2016

www.kortrijk.be/bibliotheek

0 reacties:

Een reactie posten